ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗΣ e-mail ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: astrapifc1957@gmail.com

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πως επιλέγω μπάλα ποδοσφαίρου:

1. Επιλέξτε μπάλα με το κατάλληλο μέγεθοςΜΠΑΛΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Mitre TENSILE 10P FIFA Approved

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε μπάλα ανάλογα με το μέγεθος της ανάλογα με την ηλικία σας.
Μπάλα Μεγέθους 3
Οι μπάλες ποδοσφαίρου μεγέθους 3 είναι οι μικρότερες μπάλες σε μέγεθος και προορίζονται για παιδιά κάτω των 8 ετών.
Μπάλα Μεγέθους 4
Για παιδιά μεταξύ 8 και 12 ετών. Χρησιμοποιείται και συνήθως στα γήπεδα 5x5.
Μπάλα Μεγέθους 5
Είναι το στάνταρ μέγεθος σχεδόν σε όλα τα πρωταθλήματα ανά τον κόσμο και είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες άνω των 13 ετών
Εάν ασχολείστε με το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό να προπονείστε με το ίδιο μέγεθος μπάλας που χρησιμοποιείτε και στους αγώνες ώστε να μπορείτε να συνηθίσετε τον τρόπο με τον οποίο η μπάλα κινείται στον αέρα και συμπεριφέρεται στα πόδια σας.

2. Διαλέξτε μπάλα εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων.

Οι μπάλες ποδοσφαίρου εσωτερικού χώρου είναι ειδικά κατασκευασμένες για ποδόσφαιρο εσωτερικού χώρου και είναι διαφορετικές από κάθε άλλου είδους μπάλα. Καλύτερο θα ήταν να επιλέξετε μπάλα για όλες τις συνθήκες και τους χώρους ή την μπάλα που ταιριάζει καλύτερα στις συνθήκες προπόνησης σας.


3.Διαλέξτε μπάλα με βάση το κατάλληλο υλικό για τις ανάγκες σας

Εάν ψάχνετε για μια φθηνή μπάλα τότε οι λαστιχένιες μπάλες είναι μια αρκετά καλή επιλογή γιατί όχι μόνο είναι φθηνές αλλά και ανθεκτικές. Παρόλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με μπάλες που χρησιμοποιούνται σε επίπεδο πρωταθλημάτωνΤο PVC είναι ένα λίγο πιο ακριβό υλικό και σας δίνει μια καλύτερη αίσθηση αν και δεν δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Οι δερμάτινες μπάλες είναι πιο ακριβές επιλογές αλλά συνήθως απορροφούν νερό πράγμα που τις καθιστούν ακατάλληλες σε συνθήκες βροχής.Το PU είναι ένα συνθετικό υλικό παρόμοιο με το πλαστικό αλλά πιο ανθεκτικό και αδιάβροχο και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείτε και στα περισσότερα πρωταθλήματα

4.Επιλέξτε μπάλα ανάλογα με την σαμπρέλα της

Η σαμπρέλα βρίσκετε στο εσωτερικό της μπάλας και είναι το κομμάτι της το οποίο της δίνει το σχήμα και την κίνησή της. Οι σαμπρέλες από λάτεξ βρίσκονται στις περισσότερες μπάλες και προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού. Χάνουν τον αέρα τους σχετικά εύκολα σε σχέση με μπάλες με σαμπρέλες από άλλα υλικά και πρέπει να τις φουσκώνετε πιο συχνά , αλλά σε γενικές γραμμές είναι ο καλύτερος τύπος σαμπρέλας για την τιμή του.

5. Επιλέξτε μπάλα ανάλογα με τον αριθμό των πάνελ.

ΜΠΑΛΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Mitre CIERO 18 P
Ο αριθμός των πάνελ καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο η μπάλα κινείται στον αέρα και τον έλεγχο τον οποίο έχουν οι παίχτες με την μπάλα στα πόδια του.
6.Επιλέξτε μια μπάλα που δεν είναι βαριά.ς. Ο αριθμός τους ποικίλει από 32 πάνελς στις περισσότερες κλασικές μπάλες ποδοσφαίρου μέχρι και τα 6 σε μπάλες για ποδόσφαιρο εσωτερικού χώρου. Γενικότερα μια μπάλα με λιγότερα πάνελς είναι πιο αεροδυναμική καθώς κάμπτεται πιο εύκολα καθώς την κλωτσάς ενώ μια μπάλα με περισσότερα πάνελ θα δίνει περισσότερο έλεγχο στους παίχτες. Στα περισσότερα πρωταθλήματα χρησιμοποιούνται μπάλες με 26 πάνελς.
Γενικότερα όσο πιο ελαφριά η μπάλα τόσο προτιμότερη είναι αφού δεν θα είναι τόσο επώδυνη όταν την κλωτσάτε ή αν σας χτυπήσει στο πρόσωπο.

7.Επιλέξτε μια μπάλα που δεν είναι ούτε πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακή.

Μια σκληρή μπάλα μπορεί να σας χτυπήσει άσχημα στο πρόσωπο ή στα πόδια ενώ μια υπερβολικά μαλακή μπορεί να χοροπηδάει περισσότερο από όσο θέλετε.

8.Επιλέξτε μια μπάλα όπου τα πάνελ είναι ραμμένα μεταξύ τους.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους τα πάνελ συνδέονται μεταξύ τους αλλά κανένας τους δεν είναι τόσο ανθεκτικός όσο όταν τα πάνελ είναι ραμμένα μεταξύ τους και όχι κολλημένα.

9. Επιλέξτε μια μπάλα που είναι στην κατάλληλη τιμή

Εάν θέλετε μια μπάλα απλά για να παίζουν τα παιδιά σας θα ήταν καλύτερο να επιλέξετε μια από τις πιο φθηνές μπάλες ποδοσφαίρου. Παρολαυτα αλλά εάν ασχολείστε επαγγελματικά θα χρειαστείτε μια πιο ακριβή και πιο ποιοτική μπάλα ποδοσφαίρου. 
Τέλος εάν ασχολείστε επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο τότε θα πρέπει να πάρετε μια μπάλα παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείτε στους αγώνες σας. Δεν έχει κανένα νόημα να προπονείστε με μπάλα που θα είναι διαφορετική με αυτή που θα χρησιμοποιείται στους αγώνες γιατί οι πάσες σας, τα σουτ σας και ο έλενχος της μπάλας θα είναι εντελώς διαφορετικός.



πηγή:fitshop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας: