ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗΣ e-mail ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: astrapifc1957@gmail.com

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΑ (αναλυτικό ρεπορτάζ)

Σε ένα χορταστικό τελικό (ο υπ' αριθμόν 35ος) της Ε.Π.Σ. Καστοριάς, ανάμεσα σε Παναργειακό Άργους Ορεστικού και Α.Ε. Γραμμοχωρίων, οι Αργείτες κατέκτησαν πανάξια και χωρίς να ιδρώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο για το 2012-2013 κλείνοντας έτσι ευχάριστα τη χρονιά, «διαλύοντας» με το εμφατικό 7-0 τα «ελάφια». –Σιώμος: «Αφιερωμένο σε όσους μας άφησαν νωρίς».-Θεοχάρης: «Περήφανους για τους παίκτες μου». Εκπληκτική εμφάνιση από τους Τσαμτσάκη, Βελλίδη και Καλύβα. Βαρύ το κλίμα στο «στρατόπεδο» των «πρασίνων» με τους περισσότερους να κάνουν μια πολύ μέτρια εμφάνιση ειδικά ο τερματοφύλκας, Χρήστος Χυσολάρι.


Φοβερή εμφάνιση για τον Παναργειακό Άργους Ορεστικού, ο οποίος χωρίς να συναντήσει τη παραμικρή δυσκολία στον τελικό του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καστοριάς επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση της αξιόμαχης Α.Ε. Γραμμοχωρίων με το εξωπραγματικό για τα δεδομένα τελικού 7-0 και στέφθηκε για 7η φορά στην ιστορία του τροπαιούχος.
Μπροστά, λοιπόν σε 500 φιλάθλους (ένεκα και της ηλιόλουστης ημέρας), που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο της Καστοριάς, αναμετρήθηκαν δύο ιστορικές ομάδες, όπως είναι ο Παναργειακός και τα Γραμμοχώρια.
Ο κόσμος, πάντως, θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός, καθώς οι τυπικά γηπεδούχοι τους αποζημίωσαν με επτά τέρματα τα οποία και έβαλαν οι Βελλίδης (6', 28'), Τσαμτσάκης (13', 77'), Καλύβας (37', 74') και Γανόλης (87').
Εν αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που σε καμία περίπτωση δεν μπήκαν ποτέ μέσα στο παιχνίδι και απογοήτευσαν τον πολυπληθή λαό του που βρέθηκαν στο γήπεδο για να τους εμψυχώσει.
Κάτω του μετρίου εμφάνιση για τους περισσότερους και ειδικά του καλύτερου τερματοφύλακα της κατηγορίας, Χρήστου Χυσολάρι, που έκανε τραγικά λάθη και έδωσε έτσι το δικαίωμα στον αντίπαλο να τον «σφυροκοπά» ανηλεώς από πιο σημείο του γηπέδου και αν επιτίθονταν.
Ο μόνος που διασώθηκε από αυτήν την απαράδεκτη εμφάνιση ήταν ο αρχηγός, Δημήτρης Μπαϊρακτάρης, ο οποίος προσπαθούσε με «νύχια και με δόντια» να σώσει τα προσχήματα και ήταν μάλιστα αυτός που προσπαθούσε να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του που μετά την ψυχρολουσία έχασαν τη «γη κάτω από τα πόδια τους» και δεν μπορούσαν σε κανένα σημείο του ματς να κοντράρουν τον Παναργειακό.
Ο Βελλίδης έδωσε σύνθημα... νίκης
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «κοκκινόμαυρους», οι οποίοι από τα πρώτα κιόλας λεπτά επέβαλλαν το ρυθμό τους.
Έτσι δεν άργησε να έρθει το 1-0, αφού η πίεση αυτή έφερε τη μπάλα σε πολύ καλό σημείο για τον Θέμη Βελλίδη με τον σπεσιαλίστα των φάουλ να εκτελεί άψογα και να στέλνει το... τόπι στο αριστερό παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Χυσολάρι (1-0).
Αδράνεια Χυσολάρι και... 2-0
Αυτό το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του Βαγγέλη Σιώμου και έριξε την ψυχολογία του αντιπάλου, που πριν καλά – καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και δεν καταλάβει από πού του ήρθε, έγινε στο 13' το 2-0.
Τραγική έξοδος του Χρήστου Χυσολάρι ο επερχόμενος Γκαγκάνας από καλή θέση έβγαλε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο Τσαμτσάκης χωρίς να δυσκολευτεί ζευγάρωσε τα τέρματα του συλλόγου με τους φιλάθλους των Αργειτών να «ξεσπούν» σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Στην συνέχεια του αγώνα τα Γραμμοχώρια ισορρόπησαν και άρχισαν να πιέζουν τον αντίπαλο για να ισοφαρίσουν για να ξανά μπουν στο παιχνίδι.
Αυτή η πίεση στο 21' έφερε σε πλεονεκτική θέση τον Γρηγόρη Μήλιο που έφυγε σφήνα σε τετ α τετ με τον Σαραφιανό, αλλά ο νεαρός άσος που ντρίμπλαρε νωρίτερα όμορφα τον αμυντικό ανατράπηκε, ωστόσο ο διαιτητής Ντούκας έδειξε «παίζεται» δεχόμενος τη μήνη του πάγκου, αλλά και της εξέδρας.
Σαν να μην έφθανε, όμως αυτό στο 25' ο Χυσολάρι που ήταν εκτός «τοπ και χρόνου» έκανε δώρο τη μπάλα στον Γκαγκάνα, ο οποίος αμέσως έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.
«Tαφόπλακα» και 3-0
Τρία λεπτά αργότερα και ενώ η μπάλα ήταν στην κατοχή των «ροσσονέρι» οι γηπεδούχοι τριπλασίασαν τα τέρματα τους και έτσι έβαλαν για τα καλά τις βάσεις του θριάμβου.
Ο Χρήστος Καλύβας από πλεονεκτική θέση στο ύψος της περιοχής έβγαλε όμορφα τη μπαλιά στον Θέμη Βελλίδη με τον τελευταίο να μην δυσκολεύεται να νικήσει τον τερματοφύλακα των «ελαφιών» για το 3-0.
Στο 31' ο Ηλίας Παπαδάμος επιχείρησε ένα κακό σουτ, με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ, ενώ έξι λεπτά αργότερα το παιχνίδι έλαβε τέλος, καθώς οι Αργείτες ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
Ο Καλύβας «γκρέμισε» τα όνειρα των Γραμμοχωρίων
Πάλι σε πανομοιότυπη φάση και με την άμυνα να πελαγοδρομεί ο Τσαμτσάκης έβγαλε έξοχα τη μπαλιά στον Χρήστο Καλύβα με τον δεινό εκτελεστή του Παναργειακού να πλασάρει για το 4-0 και να «γκρεμίζει» τα όνειρα του αντιπάλου για την κατάκτηση του τροπαίου.
Έπεσε ο ρυθμός στο β' ημίχρονο-Έμειναν με 10 τα Γραμμοχώρια
Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο είχε αλλά τρία γκολ από πλευράς του Παναργειακού Άργους Ορεστικού, ενώ οι φωνές του Μπάμπης Θεοχάρης στην ανάπαυλα δεν είχαν κανένα επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς η ομάδα αν και δικαιούταν ένα τέρμα δεν ήρθε ποτέ.
Μάλιστα το έργο των Μανιακών έγινε ακόμα πιο δύσκολο όταν ο διαιτητής, Απόστολος Ντούκας απέβαλε στο 70' λεπτό της αναμέτρησης τον νεαρό, Νίκο Νικολαϊδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα και καθ' όλα αυστηρή θα έλεγε κανείς.
Στο 53' ο Γρηγόρης Μήλιος ύστερα από ωραία προσπάθεια έβγαλε έξω από την περιοχή στον Ηλ. Παπαδάμο, ο οποίος ελίχθηκε όμορφα έπιασε γεμάτο το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό πάλι σε δυνατό σουτ, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού κόντραρε πάνω σε δύο αμυντικούς.
Στο 63' ο Χρήστος Παπαδάμος έβγαλε από τα δεξιά τη μπάλα στην «καρδιά της άμυνας», αλλά ο Λάμπρος Νικολαϊδης που πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους έστειλε με το κεφάλι τη μπάλα λίγο άουτ.
Στο 64' ο Βελλίδης επιχείρησε ωραία μπαλιά για τον Τσαμτσάκη, όμως ο έμπειρος επιθετικός δεν κατάφερε να νικήσει τον Χυσολάρι, διότι το γυριστό σουτ πέρασε ψηλά από τα δοκάρια.
Ο Ντούκας απέβαλλε αυστηρά τον Ν. Νικολαϊδη
Στο 70' ο διαιτητής του αγώνα, ο κ. Απόστολος Ντούκας για δεύτερη φορά σήκωσε πάγκο και κερκίδα με την απόφαση του να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη-αυστηρή κάρτα τον Νίκο Νικολαϊδη κόβοντας σε χίλια κομμάτια τα Γραμμοχώρια.
Αυτό είχε ως συνέπεια στο 74' λεπτό και με παίκτη παραπάνω ο Παναργειακός να πιέσει και να εκμεταλλευτεί λάθη της άμυνας και να βάλλει κι' άλλο τέρμα.
Ο Καλύβας που ήταν από τους πιο δραστήριους μέσα στο παιχνίδι βγήκε τετ α τετ με τον Χυσολάρι, στην αρχή νικήθηκε, στην επαναφορά όμως ο Τσαμτσάκης που ερχόταν από πίσω πήρε τη μπάλα και έδωσε ξανά στον Καλύβα και ο τελευταίος με ανοικτό το τέρμα σημείωσε το 5-0.
Σκόραρε και ο Γανόλης-Τα παράτησαν οι φιλοξενούμενοι
Τρία λεπτά αργότερα το επιθετικό κρεσέντο και η πίεση των «κοκκινόμαυρων» έφερε το 6-0 με τον Τσαμτσάκη για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο ο νεοεισελθών Γανόλης με πλάσε ύστερα από την διαγώνια πάσα του Τσαμτσάκη, που ήταν «πανταχού παρών» σε όλες τις φάσεις και συνέβαλε τα μέγιστα για να κατακτηθεί το κύπελλο για την ομάδα του (7-0).
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Σαραφιανός, Τσιγαρίδας, Μουρατίδης (75' Βλαχόπουλος), Ιωάννου, Ιωαννίδης Δημ., Βακόπουλος, Βελλίδης (81' Χαραλαμπίδης), Ιωαννίδης Ιωαν., Τσαμτσάκης, Καλύβας (80' Γανόλης), Γκαγκάνας.
Α.Ε. ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ: Χυσολάρι, Παπαδάμου Χρ., Ζυπίδης (58' Κωστάρας), Πουλιόπουλος, Μπαϊρακτάρης, Νικολαϊδης Νικ., Μήλιος Γρ., Νικολαϊδης Λαμπ., Μήλιος Σωτ. (58' Μπατσούκας), Παπαδάμος Ηλ., Αχμετλί (69' Παπαρίζος).
Οι δηλώσεις των προπονητών:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΩΜΟΣ (ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ): «Δεν περίμενα ότι θα κατακτούσαμε το κύπελλο τόσο εύκολα. Είχα παρακολουθήσει τον αντίπαλο και ήταν από τις πολύ καλές ομάδες της κατηγορίας. Περίμενα ότι το παιχνίδι θα ήταν πολύ πιο δύσκολο. Βέβαια εμείς σίγουρα πιστεύαμε μιας και ήμασταν το φαβορί ότι θα κερδίσουμε, αλλά όχι τόσο εύκολα. Μετά το 4-0 ήταν ένα ματς που δεν γινόταν να γυρίσει με τίποτα. Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, γιατί κατάφεραν να είναι στον τελικό αποκλείοντας πολύ αξιόλογες ομάδες. Σήμερα φάνηκε ότι ο Παναργειακός έχει μέλλον, παρά τον υποβιβασμό από την Δ' Εθνική, είμαι σίγουρος ότι έρχονται καλύτερες μέρες για το ποδόσφαιρο του Άργους. Αφιερώνω αυτό το τρόπαιο σε αυτούς που έφυγαν νωρίς και μας στεναχώρησαν αφάνταστα».
ΜΠΑΜΠΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (Α.Ε. ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ): «Ήταν ένα πολύ βαρύ σκορ για την ομάδα μου έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και θεωρώ ότι το ξεκίνημα αυτό που κάναμε έριξε την ψυχολογία μας. Ήταν ο πιο σημαντικός ρόλος απ' όλους. Χάναμε από νωρίς με 2-0 και οι ποδοσφαιριστές μου έχασαν τη ψυχραιμία τους και φθάσαμε σε αυτό το βαρύ 7-0. Πέρα απ' αυτό εγώ είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Θέλω σε αυτό το σημείο να δώσω συγχαρητήρια σε όλους. Στη διοίκηση, στους βοηθούς μου στους ποδοσφαιριστές και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε να μας παρακολουθήσει. Θα κοιτάξουμε τώρα το πρωτάθλημα και θα κυνηγήσουμε την δεύτερη θέση την οποία και πιστεύω μπορούμε να κατακτήσουμε».
**Έντονα είναι τα παράπονα της Α.Ε. Γραμμοχωρίων για την διαιτησία του κ. Ντούκα στον τελικό και στη μη καταλόγιση πέναλτι στον Γρηγόρη Μήλιο.
**Στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον τελικό βρέθηκε και ο Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Γκίτσιος, παρά το βαρύ φόρτο εργασίας του με τα κλιμάκια της ΕΠΟ.
**Ακόμα το "παρών" έδωσε και η πολιτική ηγεσία όπως ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Δημήτριος Σαββόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι, Παύλος Κενανίδης και Παρχαρίδης.
**Ενώ στο πλήθος του κόσμου ήταν πολλοί ποδοσφαιριστές από ομάδες του νομού, αλλά και πολλοί παράγοντες.


πηγή:greekfootball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας: