ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗΣ e-mail ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: astrapifc1957@gmail.com

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

BEACH SOCCER: ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ


To ποδόσφαιρο Άμμου είναι η ελληνική ονομασία του Beach Soccer. Ένα ραγδαίως αναπτυσσόμενο σε παγκόσμιο επίπεδο άθλημα, το οποίο από την περίοδο 2012 εντάσσεται επισήμως στην ΕΠΟ.
 
 Η Εθνική Ομάδα Άμμου ανήκει πλέον στην διεύθυνση Εθνικών Ομάδων και επανδρώθηκε με το απαιτούμενο δυναμικό υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Επιτροπής.
Ήδη το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα  προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του, τόσο  στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της FIFA, το οποίο θα διεξαχθεί στη Μόσχα 1-8 Ιουλίου 2012, αλλά και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα γίνει στο Βερολίνο 3-5 Αυγούστου 2012.
 
Η ΚΕΔ/ΕΠΟ προκήρυξε και διεξάγει την πρώτη πανελλήνια σχολή για παραγωγή διαιτητών/παρατηρητών υπό την αιγίδα και συνδρομή της FIFA, η οποία απέστειλε εξειδικευμένο εκπαιδευτή.
 
Η ΕΠΟ προετοιμάζεται προκειμένου να διοργανώσει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και να αναπτύξει περαιτέρω το άθλημα, ώστε να λειτουργήσει ως πόλος έλξης διεθνών διοργανώσεων, καθώς το κλίμα και οι συνθήκες ευνοούν προς την κατεύθυνση αυτή.
 
ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ
 


Οι ομάδες απαρτίζονται από 5 παίκτες, 4 «εσωτερικούς» και 1 τερματοφύλακα. Η μπάλα πρέπει να έχει περιφέρεια 68-70 εκατοστά, βάρος 400-440 γραμμάρια και πίεση 0.4-0.6 ατμόσφαιρες. Ο αγωνιστικός χώρος  26 μέτρα ελάχιστο και 28 μέτρα μέγιστο μήκος και 35 μέτρα ελάχιστο και 37 μέτρα μέγιστο πλάτος. Οι εστίες πρέπει να είναι 2.2 μέτρα ύψος και 5.5 μέτρα πλάτος. Ο αγώνας διεξάγεται σε τρία δωδεκάλεπτα καθαρού χρόνου και σε περίπτωση ισοπαλίας διεξάγετε τρίλεπτη παράταση. Υπάρχουν δύο διαιτητές εντός αγωνιστικού χώρου ένας τρίτος εκτός και ένας χρονομετρητής.

 


πηγή:epo.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αφήστε το σχόλιό σας: